Evde Köpek Eğitimi

Kullanıcı Oyu: 3 / 5

Yıldız etkinYıldız etkinYıldız etkinYıldız etkin değilYıldız etkin değil
 

Köpek eğitimi çok önemlidir. Hemen hemen tüm köpek sahipleri, köpeğinin iyi karakterli, mutlu ve kalabalık ortamda sosyal bir yapıda olmasını diler. Fakat köpeğinize verdikleriniz ölçüde geri dönüş alacaksınız. 

Bu sebeple, köpek eğitimi ne kadar erken yaşta başlanırsa o kadar başarı sağlama oranı yüksek olur. İşin temeline inecek olursak siz daha köpeğinizi sahiplenmeden önce gerek annesinden, gerek kardeşlerinden gerekse doğumunun gerçekleştiği yerden bir takım şeyler öğrenmiş olacaktır. Yani eğitim başlamış olacaktır.

Köpeğinizin yavruluk dönemi geçtikçe size bazı şeyleri kabul ettirmeye çalışacaktır. Her şeyden önce kendini kabul ettirmeye çalışacaktır. Aranızda problemler bu dönemde baş göstermeye başlayacaktır. En yapmamanız gereken şey ona boyun eğmektir. Her zamankinden daha çok kararlı olmanız gereken bu dönemde köpeğinizin isteklerine size mantıklı gelmediği sürece asla yanıt vermeyin.

Köpek EğitimiKöpeğiniz bundan sonra hayatının her anında size ihtiyaç duyacaktır. Bu sebeple her isteğinin, her kızgınlığının, her olumsuz durumunun muhatabı doğrudan siz olacaksınız. Ama eğer ki şartları lehinize çevirmeyi başarırsanız bu sefer köpeğinizin en mutlu anlarına şahit olmaya başlayacaksınız. Dolayısıyla kendinizin de en mutlu anları olacaktır bu anlar.

Köpek eğitimi bilimsel verilere dayalı yapıldığı taktirde köpeğinize psikolojik ya da fiziki anlamda herhangi bir zarar vermez. Ancak kulaktan dolma bilgilerle ya da internet üzerinde yer alan yüzbinlerce çöp bilgi ile yapılırsa o zaman sonuçları ne yazık ki üzücü olacaktır.

Unutmayın siz köpek sahibisiniz, profesyonel köpek eğitmeni değil. Ya da size fikir veren çevrenizde aynı şekilde birer köpek sahibi. Köpek eğitimi uzmanı değiller. Bu sebeple uygulanacak yöntemleri mutlaka öncesinde bir köpek eğitim uzmanına danışıp fikrini ve onayını alın.

Köpek eğitimi uzmanları eşliğinde köpeğinizi tüm kötü alışkanlıklarından kurtarabilir, yeni olumlu alışkanlıklar kazandırabilirsiniz. Sizin kontrolünüzde kurallarınıza ve komutlarınıza eşlik etmesini sağlayabilirsiniz. Yapılması gereken sadece sabır, sevgi ve profesyonel destek.

Köpeğinize eğitim verdirmek istiyorsanız eğitiminin nerede yapılacağına siz karar verebilirsiniz. İsterseniz eğitimler evinizde yapılabilir ya da eğitim merkezinde. Köpeğinizden ayrılmak zorunda değilsiniz.

Merkezimizde tüm branşlarda köpek eğitimi hizmetleri verilmektedir. Köpeğinizin ev ortamınıza uyum sağlaması için gereken puppy eğitimi tüm eğitimlerin başlangıcıdır. Bu eğitimle birlikte köpeğinizin eğitim süreci başlamış olur. Ortalama 4 hafta süren bu eğitimde köpeğiniz yaşam bölgesinin kurallarına uyum sağlama, tuvalet alışkanlığını kazanma, ev ortamında sizin komutlarınıza karşılık vermeyi öğrenir. 

Bu eğitimin ardından köpek eğitimi için ikinci adım olan temel itaat eğitimi çalışması yapılabilir. Bu eğitim mutlaka bir profesyonel eşliğinde yapılmalıdır çünkü köpeğinizin bu eğitimde öğrenecekleri bundan sonra ki yaşamında önemli rol oynayacaktır. Özellikle komutları öğrenme anlamında ilk tasmayla tanışma, motivasyonunu bozan etkenler var iken sizin komutlarınızı yerine getirme gibi bir çok farklı çalışma görecektir. Bu eğitimde temel amaç köpeğinizin sol taraf diz hizanızda tasmayı çekiştirmeden yürüme, otur, bekle, yat, gel, hayır ve aferin komutlarını yerine getirmesidir.

Temel itaat eğitimini tamamlayan köpek artık ileri itaat eğitimini almak için uygun hale gelmiş demektir. İleri itaat eğitimi temel itaat eğitimine göre çok daha profesyonellik gerektiren bir eğitimdir. Çünkü bu eğitimde köpekle köpek sahibi arasında herhangi bir sevk kayışı bulunmaz. Köpek sahibinden aldığı tüm komutları tasmasız olarak uygulamayı öğrenir. Bununla birlikte gezinti esnasında sol tarafınızda tasmasız olarak yürür. Köpek eğitimi için çok önemli olan bu pakette köpeğiniz son olarak APORT çalışması yapar ve eğitim sonlandırılır. 

Bu eğitimlerin ardından eğer koruma amaçlı bir köpek besliyorsanız ve köpeğinizin ırkı ve karakteri de buna uygunsa alan koruma eğitimi ya da bodyguard eğitim çalışması yapılabilir. Bu eğitimlerde bilinenin aksine köpeğiniz daha agresif olmaz, aksine agresif olan köpeğiniz sizin kontrolünüzde koruma yapmayı öğrenir. Koruma eğitimleri temel yapıda iki ayrı kategoride değerlendirebilir. Alan koruma eğitimi ve bodyguard eğitimi. Alan koruma eğitiminde köpek belirli bir alanı korumayı öğrenirken, bodyguard eğitiminde kişi veya obje koruma üst düzeydedir.

Köpeğiniz profesyonel bir iş köpeği olmayacaksa, yukarıda yazılı eğitimler köpeğinizin hayatınıza eşlik eder, komutlarınızı dinler ve kurallarınıza uygun hareket eder pozisyona gelmesini sağlayacaktır. Eğer profesyonel bir iş köpeği istiyorsanız bununla alakalı köpek eğitimi uzmanlarımızla iletişim kurabilir, web sitemiz üzerinde ki iş köpekleri eğitimlerini inceleyebilirsiniz. 

Köpek eğitimi için süreleri hesaplamamız gerekirse,

Temel itaat eğitimi 4 hafta

Temel İtaat Eğitimi ve İleri İtaat Eğitimi 8 hafta

Temel İtaat Eğitimi, İleri İtaat Eğitimi ve Koruma Eğitimi 10 - 12 hafta arası sürmektedir.

Bu sürelere ekstra süre ilave edilebileceği gibi, köpeğinizin algı ve zekasına bağlı olarak daha az sürelerde bittiği de olmaktadır. Özellikle IQ seviyesi yüksek ve itaatkar köpek ırklarında genelde süre daha kısa sürmektedir. 

Köpeğinize eğitim aldırırken profesyonelleri tercih etmeniz büyük önem taşır. Genelde ücret fazlalığı, yer uzaklığı ya da eş dost tavsiyesi üzerine hızlıca alınan kararların ardından kötü sonuçlar yaşanabiliyor. Bu sebeple köpeğinize eğitim aldırmadan önce mutlaka iyice araştırma yapmalısınız. Gerekirse eğitim merkezine gidip ya da adresinize eğitmenleri çağırarak tanışmalısınız. 

Köpeğinizin profesyonel eğitim almasını istiyorsanız bizimle aşağıda ki bilgiler üzerinden iletişim kurabilirsiniz.

Positive Dogs
0554 190 01 96 (7/24)
https://www.yerindekopekegitimi.com

 

 

Bizi Arayın
Köpeğinizin eğitimini takip edin