Köpeklerde Yalnız Kalma Korkusu - Anksiyete

Köpekler yanlız kaldıklarında etrafa zarar verme, aşırı havlama, çiş kaka yapma, küskünlük, mutsuzluk, aşırı öfke vb.

durumlar sergileyebiliyorlar. Böyle bir durumla karşılaştığınızda köpeğinize kızmak dışında yapmanız gerekenleri bu makalemizde ve evde köpek eğitimi makalemizde bulabilirsiniz.

Köpeklerde Davranış Bozuklukları

Yalnız Kalma Anksiyetesi (Korkusu)

Oldukça sık görülen bir davranış bozukluğu olmakla beraber, genellikle köpeğin yavruluğundan gelme bir durumdur.  Köpek, sahibinden ayrı kaldığında, eve tuvalet yapma, kemirme, havlama vs. gibi hal ve hareketlerde bulunur. Aynı şekilde, sahibi evden çıkmak için hazırlandığında da bunları yapabilir. Sadece bu durumlara bakılıp Yalnız Kalma Anksiyetesi (Korkusu) denmesi mümkün değildir. Köpeğin gözlemlenmesi ve takip edilmesi gerekir. Her köpeğin karakteristik özellikleri farklı olduğundan dolayı, farklı tepkimeler gelişebilir.

Yalnız Kalma Anksiyetesi (Korkusu) Olmaması İçin Ne Yapmak Lazım?

Bu durum genellikle yavruluktan gelme olduğu için, köpeği sahiplendiğiniz andan itibaren, belirli aralıklarla evde yalnız bırakmanız lazım. “Şunu bilmeli; sürekli sahibi yanında olamaz.” Köpeğin gelişim süreci, davranış bozuklukları açısından oldukça önemli bir süreçtir. 

Yalnız Kalma Anksiyetesi (Korkusu) Nasıl Anlaşılır? Eğitimi Mümkün müdür?

Köpek eğitim uzmanının yapacağı kişilik analizi ve karakter testinin ardından Yalnız Kalma Anksiyetesi (Korkusu)’nun olup olmadığı anlaşılır.Eğer Yalnız Kalma Anksiyetesi (Korkusu) varsa, Davranış Bozukluğu Eğitimi ile giderilir.

Önemli Not:  Davranış Bozukluğu Eğitimi için geç kalınmamalıdır.

Ne marka mama öneriyorsunuz?

Köpeğinizin gelişimini sağlıklı bir şekilde tamamlayabilmesi için, yağ oranı düşük, protein değeri yüksek mamaları öneriyoruz. Sabit bir marka yok, bu tanıma uyan tüm mamaları köpeğinize yedirebilirsiniz. 

Köpeğim aşırı tüy döküyor

Tüy dökme olayı mevsimsel olabileceği gibi, köpeğinizin yediği mamadan da kaynaklanabilir. Bazı mamalar tüy dökme sorunu yaşatabiliyor.Tabii, köpeğinizin tüylerini ne sıklıkla taradığınız da önemli. Her gün tüy taraması yaparsanız tüy dökme olayı minimuma inecektir. Her gün tüylerini taradığınız halde bir değişme olmadıysa, Veteriner Hekiminize danışmanızı öneririz.

Bizi Arayın
Köpeğinizin eğitimini takip edin