En Çok Beslenen 10 Köpek Irkı

En Çok Beslenen 10 Köpek Irkı

En çok sevilen köpek ırkları akıllı davranışları ile ön plana çıkmalarının yanı sıra insanlara olan yakınlıkları ile sevgi kazanmayı başarır. Bazı ırklar, sert görünüşleri sebebiyle tehlikeli olarak görülse de zeki ve çeviklikleri sayesinde pek çok alanda insanların yardımcısıdır. Komutları algılayabilme, itaat ve çevreye uyum sağlama gibi pek çok noktada zekaları ile hayranlık uyandıran farklı özelliklerde köpek ırkları bulunur.

Alman Kurdu

Dünyada değerli ırklar arasında kabul görmüş olan Alman Kurdu, cesurlukları ve akıllı davranışları ile takdir toplar. Çoban köpeği ırkları arasında bulunan bu cins, arama kurtarma görevlerinde özveri ile çalışarak canlıların yaşamını kurtarmak için eğitilebilir. Çoğunlukla polis köpeği olarak eğitilen Alman Kurdu, sahiplerine olan bağlılıkları ve sadık davranışları ile öne çıkan ırklar arasında yerini alır.

İdeal bir bekçi köpeği olarak aile yaşantısına da ayak uydurabilen Alman Kurdu, inanılmaz derecede gelişmiş zekası ile komutları kolaylıkla kavrar. Hemen hemen her türlü koşulda pek çok şeyi eğitimlerle öğrenmesi mümkündür. Uzun yıllar doğru bakımla sağlıklı yaşayabilecek olan bu ırk, zekası bakımından bütün dünyada kabul görmüştür.

Border Collie

Öğrenmeye hevesli ve sahibiyle vakit geçirmekten büyük zevk alan Border Collie, en zeki ırklar arasındadır. Çeşitli eğitimleri almaya yatkın olması ve komutları uygulamadaki başarısı, onları diğer köpeklerden ayıran özelliklerdir. Zeki olmasının yanı sıra ailesine oldukça bağlı ve sadıktır. Cesur ve akıllı yapıları, yetenekleri ile birleşerek onları her anlamda ideal bir ırk haline getirir. 

Border Collie, sevimli dış görünüşleri ve enerjik yapısı sayesinde insanlarla ilişkilerinde çok başarılıdır. Geçmiş dönemlerde İngiltere’de çoban köpeği olarak ortaya çıkan bu ırk, her ortama kolay adapte olabilecek özelliklere sahiptir. Gün içerisinde enerjisini atmasını sağlayacak aktivitelere ihtiyaç duyar ve sahibine karşı olan sadakati ile hayranlık uyandırır.

Rottweiler

Polis, koruma ve hizmet köpeği olarak pek çok alanda karşımıza çıkan Rottweiler, sahibine yüksek bir bağlılık besler. İri cüssesi ve kaslarından dolayı tehlikeli gibi görünmesinin aksine aile yaşantısında son derece uyumludur. Çalışkan ve sevgi dolu yapıları, komutları dinleme becerisi ile birleşmiştir. Üstün koruma içgüdülerine sahip olan Rottweiler, çocuklarla iyi ilişkilere sahiptir ve onlarla oyunlar oynayabilir.

Sert bakışlarının altında yatan sıcakkanlı aile köpeği, evine bağlı olmasını ve koruyucu tutumlar sergilemesini sağlar. Tarih boyunca koruma ve kurtarma görevleri ile anılan Rottweiler, verilen eğitimleri hemen kavrayabilecek yüksek bir zeka seviyesine sahiptir. 

Labrador Retriever

Labrador Retriever, pek çok farklı alanda profesyonel görevlerde karşılaşılması mümkün olan bir ırktır. Arama kurtarma görevlerinden rehberlik yapmaya kadar geniş bir hizmet alanına sahiptir. Zeki olmasının yanı sıra sakin ve sabırlı tavırları ile aile köpekleri arasında anılan türlerdendir. 

Üstün zekası ile özellikle narkotik operasyonlarda sıklıkla tercih edilen köpek cinslerindendir. Pek çok görevde yardımcı olma becerisinin yanında çocuklarla oldukça iyi ilişkiler içerisindedir. Dünya genelinde en zeki köpek ırkları arasında bulunan Labrador Retriever, uyumlu karakteri ile kendisini sevdirmeyi başarır.

Golden Retriever

İnsanların birlikte yaşadığı köpekler arasında en sık rastlanan Golden Retriever, sevimliliği ve zekası ile ön plana çıkar. Yüksek zeka seviyesi ile diğer zeki köpekler gibi pek çok görevde insanlara yardımcı olması ile meşhurdur. Eğitilmeye müsait olan yapıları ve uyumlu karakterleri, en çok tercih edilen aile köpekleri arasında yer almalarına olanak tanır.

Aile ortamında çocuklarla vakit geçirmeleri ve her bireyle kurdukları başarılı iletişim, Golden Retriever ırkının sevilmesindeki en büyük etkenlerdendir. Yüksek zekası sayesinde avcılık, narkotik veya iz sürme gibi pek çok alanda kendisine verilen görevleri başarıyla yerine getirebilir.

Papillon

Papillon, zeki ve büyük ırk köpeklerin aksine minik fakat oldukça zeki köpekler arasında yer alır. Kulaklarının kelebeğe benzemesinden dolayı Papillon adı verilmiştir. Bakımını üstlenen kişilere karşı gösterdiği bağlılık ile sıklıkla tercih edilen türlerdendir. Sporcu özelliklere sahip olan Papillon, iz sürücü nitelikleri ile de ön plana çıkar. Küçük olmalarının aksine oldukça özgüvenli bir yapıları vardır ve bazen agresif tavırlar sergilemesi mümkündür. 

Gene anlamda cana yakın tavırları ile birleşen kolay kavrama özelliği, zeki ve sevimli türler arasında anılmasını sağlar. Uzun kulak tüyleri ve sevimli bakışları ile ev halkının sevgisini kazanır. Papillon, eğitimlere verdiği hızlı cevaplar ve sahiplenme duygusu ile 700 yıl öncesinden beri adından bahsettiren bir ırktır. En eski dönemlerde saraylı kadınların gözdesi halinde olan Papillon ırkı, pek çok ünlü ressamın eserlerinde bile kendisine yer edinmeyi başarmıştır.

Husky

Sibirya Kurdu olarak da bilinen Husky ırkı, kızak çekme görevini yerine getiren dikkatli bir yapıya sahiptir. Atletik, enerjik ve sevecen yapıları, tercih edilmelerindeki en büyük sebepler arasında yer alır. Etkileyici göz renkleri ile bilinen bu cins, göründüğünün aksine daha uysal bir yapıya sahiptir. Kurda benzeyen yüz yapısı ve meraklı tavırlarının altında bir aile köpeği bulunduğunu söylemek mümkündür.

Rusya’dan dünyaya yayılan bu ırk, dayanıklılık açısından oldukça yüksek bir eşiğe sahiptir. Bunun yanı sıra iyi huyları ve insanlara karşı kibar davranışları ile ön plana çıkarlar. Husky, sıkı eğitimlere tabi tutulduğu ve ihtiyaç duyduğu egzersizleri yaptığı zaman apartman yaşantısı için bile uyumludur. Yüksek zekaya sahip olduklarından eğitimleri esnasında otoritenin kimde olduğunun gösterilmesi önem taşır.

Kangal

Dünya genelindeki sadık ve özgür ırklar arasında yer alan Kangal, sürü koruma görevlerindeki başarısı ile bilinir. Kurt sürüleri ile çetin mücadelelere girebilen cesur yapısı, keskin zekaları ile birleşmiştir. Üst düzey sahiplenme duyguları ve pratik zekaları ile hayranlık uyandıran bu ırk, oldukça iri bir cüsseye sahiptir.

Muhteşem bir çoban köpeği olan Kangal, binlerce yıldan beri küçükbaş hayvancılıkta insanların en iyi dostu ve yardımcısı olmuştur. İçgüdüsel olarak bağımsız bir karaktere sahip olan yapısı ve akıllıca davranışları, nedensiz olarak saldırganlık göstermemesini sağlar.

Doberman Pinscher

Doberman Pinscher, sahiplenen yapıları ile oldukça ön planda olan bir ırktır. İz sürme, polis ve koruma görevleri için eğitilebilir olması, çok tercih edilen cinsler arasında olmasını sağlar. Alman kökenli olan bu ırk, sağlamlık ve güç konusunda gelişmiş bir yapıya sahiptir.

Hangi görev verilirse verilsin başarı ile üstesinden gelmeyi başaran Doberman Pinscher, aynı zamanda cesur davranışlara sahiptir. Daima tetikte olan korumacı ve zeki yapıları, itaat eğitimlerindeki başarıları ile birleşmiştir. Doğru verilen eğitimler sonucunda aile içerisinde mutlu bir yaşam sürmesi mümkündür.

Toy Poodle

Toy Poodle, oyuncak görüntüsünü andıran sevimli dış görünüşlerinin ardında yüksek zeka seviyesine sahip olan küçük ırklardandır. Verilen eğitimlere son derece açık ve hevesli olmaları, komutları hızlı şekilde yerine getirebilmelerini sağlar. Tüy dökmeyen bir ırk olmasından dolayı ev ortamında sıklıkla tercih edilen köpeklerdendir.

Dünyanın en zeki ikinci ırkı olarak anılan Toy Poodle, kıvırcık tüy yapısı ile insanların ilgisini çeker. Oyuncak ırklar arasında oldukça sosyal olan bu cins, genel olarak meraklı ve arkadaş canlısı tavırlara sahiptir. En zeki köpek ırkları arasında yer alan Toy Poodle, gün içerisindeki egzersiz ihtiyaçlarını karşılayarak enerjisini atmalıdır.

Bizi Arayın
Köpeğinizin eğitimini takip edin